Sportfysiotherapie

Twee van onze fysiotherapeuten hebben de opleiding sportfysiotherapie afgerond. Lucien Meesters maakt als Fysio-, manueel therapeut deel uit van het Sport Medisch Team van de hockeyclub MHC Best en verder is hij al meer dan 23 jaar betrokken bij de medische verzorging van voetbalclub Best vooruit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het herkennen, diagnosticeren en behandelen van sportblessures is naast Manuele therapie en Medical Taping al jaren een specialisatie van onze praktijk.

 

Alle 6 de fysiotherapeuten zijn zelf ervaringsdeskundige in tal van sporten: tennis, golf, skiën, snowboarden, voetbal, hockey, waterskiën, wakeboarden, mountainbiken, zwemmen, hardlopen enz.

 

 

 

Door de goede contacten met de diverse sporters en sportverenigingen (o.a. Best vooruit, Wilhelmina boys, Mixed Hockey Club Best, GM-atletiek, cable waterski Aquabest, alle tennisverenigingen) en de hierbij opgedane ervaringen zijn de mogelijkheden voor het diagnosticeren, revalideren, en hervatten van sportactiviteiten uitstekend. Onze trainingsruimte is voorzien van moderne apparatuur voor krachttraining en sportrevalidatie, o.a. de Kinesis one van Technogym (video) en de TRX (video) met als doel een snelle terugkeer naar een optimaal wedstrijdniveau. In de laatste fase van de hersteltraining trainen wij regelmatig met de patiënten op het sportveld. Dus ook sporters zijn bij ons zeker aan het juiste adres.

 

                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinesis one van Technogym

 

Speedladder                                                                                      trampoline             

 

Om u een indruk te geven van onze trainingsmethoden hier enkele voorbeelden:

video over gebruik Kinesis bij knietraining

video over gebruik van speedladder

video over gebruik pulley trekapparaten

video over trampoline training

video over gebruik TRX na voorste kruisbandoperatie knie

video over gebruik Kinesis van technogym