Samenwerking

Samenwerking met diverse (para) medische collega’s

Fysiotherapie en Manuele Therapie Meesters is sinds 1992 actief in Best en heeft in die jaren een uitstekende samenwerking opgebouwd met diverse (para) medische collega’s.

Bij hockeyclub MHC Best en voetbalclubs Wilhelmina Boys en Best Vooruit maken wij zelfs onderdeel uit van het sportmedisch team.

Uiteraard hebben wij uitstekende contacten met alle huisartsen in Best en de specialisten (m.n. neurologen en orthopeden) van de ziekenhuizen in Eindhoven en omstreken, maar daarnaast heeft onze praktijk een intensieve samenwerking met:

ICONE

Sinds een aantal jaren bestaat er een intensieve samenwerking met dokter Klos, die als orthopeed verbonden is aan is aan ICONE. ICONE ( innovatieve chirurgische orthopaedie in Nederland) is een Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC) voor orthopedie in de regio Zuid-Oost Brabant dat een snelle behandeling biedt aan patiënten met orthopedische aandoeningen door een medisch kwalitatief hoog opgeleid team. Echografisch onderzoek wordt vaak ingezet om de diagnostiek compleet te krijgen. Behandeling door een kijkoperatie kan snel plaatsvinden. Vooral aandoeningen aan de meniscus, kraakbeenproblemen en bandletsels van de knie kunnen door een kijkoperatie uitstekend behandeld worden. Ook gewrichtsproblemen van pols, elleboog, schouder en enkel zijn goed te behandelen.

ARCUS

Sinds 2007 maakt Fysiotherapie en Manuele Therapie Meesters deel uit van het multidisciplinaire samenwerkingsverband Arcus (arcusbest.nl). Arcus bestaat uit: Balans podotherapie (https://balanspodotherapie.nl/), Psychologenpraktijk Best (ppbest.nl), Fysiotherapie en Manuele Therapie Meesters (fysiomeesters.nl), Oefentherapie Cesar Best- Oirschot (oefentherapiecesarbest.nl) en Ergotherapie Best-Oirschot.(ergobest.nl) Dit samenwerkingsverband is duidelijk gepositioneerd in de regio Best. We leveren en ontwikkelen kwalitatief hoogwaardige zorg op het gebied van paramedische en psychologische hulpverlening. Uitgangspunt is dat de combinatie van andere invalshoeken een meerwaarde voor onze patiënten heeft en elkaar hierdoor kunnen versterken. Hierbij streven we naar de best passende zorg afgestemd op de individuele hulpvraag. Deze zorg wordt gekenmerkt door heldere korte lijnen en wij maken hierbij gebruik van de nieuwste onderzoeks- en behandelprincipes van dit moment.

Topsupport

Sinds enkele jaren werken wij ook samen met topsupport van het Sint Anna ziekenhuis in Geldrop.
Topsupport is ook betrokken bij de screening- en blessurepreventie bij Best Vooruit en is medisch partner van PSV voetbal.