Claudicationet bij etalagebenen

Claudicationet bij etalagebenen

Fysiomeesters is sinds 2016 aangesloten bij Claudicationet, een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten en zorgverleners bij elkaar brengt en hoogwaardige zorg nastreeft. Collega Lisa Maas heeft met succes de cursus fysiotherapie bij claudicatio intermittens gevolgd en is aldus aangesloten bij het netwerk Claudicationet.


Wanneer u door de arts verwezen bent voor fysiotherapie bij claudicatio dan kunt u terecht bij Lisa Maas. Omdat hij aangesloten is bij het netwerk Claudicationet krijgt u het in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. De therapie bestaat o.a. uit een op maat gemaakt programma looptherapie. Dit programma is wetenschappelijk bewezen, en zeer effectief. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze fysiotherapeute Lisa Maas.

In de volksmond wordt gesproken over etalagebenen. De slagaders in uw benen voeren te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Een vernauwing ontstaat door slagaderverkalking. U heeft misschien wel gehoord dat u ‘etalagebenen’ heeft. Deze term is bedacht omdat patiënten zich een houding willen geven als zij noodgedwongen rusten. Zij kijken in de etalage van een winkel.