Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Twee van onze fysiotherapeuten hebben de opleiding sportfysiotherapie afgerond. Lucien Meesters maakt als Fysio-, manueel therapeut deel uit van het Sport Medisch Team van hockeyclub MHC Best en verder is hij al sinds 1992 nauw betrokken bij de medische verzorging van voetbalclub Best Vooruit, zowel voor de 1e selectie als alle recreatieve teams.

Ook is er een intensieve samenwerking met voetbalclub Wilhelmina Boys voor het behandelen van blessures en het stapsgewijs en op een verantwoorde wijze terugkeren op wedstrijdniveau.

We werken bij zowel MHC Best, Best Vooruit als Wilhelmina Boys ook nauw samen met Balans Podotherapie o.a. d.m.v. gezamenlijke spreekuren en screeningen van sport teams met "fit voor je team".

Het herkennen, diagnosticeren en behandelen van sportblessures is naast Manuele therapie en Medical Taping al jaren een specialisatie van onze praktijk.

Alle 6 de fysiotherapeuten zijn zelf ervaringsdeskundige in tal van sporten: tennis, golf, skiën, snowboarden, voetbal, hockey, waterskiën, wakeboarden, mountainbiken, zwemmen, hardlopen enz.

Door de goede contacten met de diverse sporters en sportverenigingen (o.a. Best vooruit, Wilhelmina boys, Mixed Hockey Club Best, GM-atletiek, cable waterski Aquabest, alle tennisverenigingen) en de hierbij opgedane ervaringen zijn de mogelijkheden voor het diagnosticeren, revalideren, en hervatten van sportactiviteiten uitstekend. Onze trainingsruimte is voorzien van moderne apparatuur voor krachttraining en sportrevalidatie, o.a. de Kinesis one van Technogym (video) en de TRX (video) met als doel een snelle terugkeer naar een optimaal wedstrijdniveau. In de laatste fase van de hersteltraining trainen wij regelmatig met de patiënten op het sportveld. Dus ook sporters zijn bij ons zeker aan het juiste adres.

                                           

Bekijk diverse video's:

Kinesis one van Technogym

Speedladder

Trampoline

Om u een indruk te geven van onze trainingsmethoden hier enkele voorbeeld video's :

Video over gebruik Kinesis bij knietraining

Video over gebruik van speedladder

Video over gebruik pulley trekapparaten

Video over trampoline training