Winback Tecar Therapie

Winback Tecar Therapie

De Winback is een professioneel apparaat dat wordt gebruikt voor Tecartherapie. Onderstaand vind u een interview met praktijkhouder Lucien Meesters van praktijk Fysio- en manuele therapie Meesters. Hierin vertelt hij waarom hij met Winback werkt en waarom hij heeft gekozen voor het merk Winback.

Wat is Tecartherapie en waarom heb je voor (het merk) Winback gekozen?

“Tecartherapie maakt gebruik van een hoogfrequente stroom die gunstige effecten op het lichaam heeft. De gunstige effecten zijn:

  • Vermindering van pijn;
  • Verbeteren van mobiliteit en bewegingsvrijheid;
  • Een sneller herstel bij blessures.

Ik heb voor het merk Winback gekozen omdat ik tijdens het WK van 2014 berichten las in de pers over de ‘wonderbaarlijke machine’ die de fysiotherapeuten van de rode duivels (Belgische nationale voetbalploeg) mee naar Brazilië hadden genomen. Ik was nieuwsgierig geworden en nam contact op met Winback, en na een proefperiode van drie weken was ik ervan overtuigd dat ik dit apparaat graag in onze praktijk wilde hebben.”

Hoe zet je Winback in en voor welke indicaties gebruik je Winback?

“Wij zetten Winback in als voorwaarde scheppend voor passieve mobilisaties en actieve therapie. Vrijwel alle indicaties waarbij pijn, verminderde mobiliteit en bewegingsangst een rol spelen.

 We starten vaak met Winback dus ‘hands on’ voor vermindering van pijn, vergroten van mobiliteit en versnellen van het herstelproces, om daarna over te kunnen gaan op functionele oefentherapie. Voor onze beide vestigingen hebben we een Winback aangeschaft en de extra behandelmogelijkheden zijn voor ons niet meer weg te denken.”

Hoe reageren patiënten op een behandeling met Winback?

“De meest gehoorde opmerkingen wanneer je een patiënt vraag hoe het voelt, is: “prettig en aangenaam”. Na een behandeling ervaren mensen minder pijn en wordt het makkelijker te ontspannen. De oppakbaarheid en verschuifbaarheid van het bindweefsel neemt enorm toe en het mooiste is dat je dit onder je eigen handen voelt gebeuren.”

Wat betekent de aanwinst van Winback voor jou en de praktijk?

“Voor onze praktijk is het een extra en bijzondere tool in onze gereedschapskoffer. Ongeveer 90% van al onze behandelingen bestaan voor een deel uit behandeling met de Winback, we kunnen niet meer zonder dit apparaat.”

Is Winback aan te raden aan elke fysio?

“Zeer zeker, je moet het zelf ervaren (als patiënt en als therapeut) hoe de werking van de Winback is. Daarna wil je niet meer anders.”